kulinarne conieco

Menu

09.03.20 – poniedziałek

ŚNIADANIE: płatki jęczmienne na mleku – zdrowa żywność, herbata, pieczywo staropolskie z masłem, pasta z jajek (jajka od kur zielononóżek) szczypiorek..

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – jabłko

OBIAD: zupa – zacierkowa, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, kapusta zasmażana kompot.

PODWIECZOREK: deser serowo- truskawkowy, posypany płatkami kukurydzianymi- zdrowa żywność, napój imbirowo-miodowo-cytrynowy.

10.03.20 – wtorek

ŚNIADANIE: BUFET SZWEDZKI: Kawa na mleku, herbata, pieczywo dyniowe z masłem, szynka ze wsi, serek valbom, borówka amerykańska- zdrowa żywność, kiwi, melon.

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc- mieszanka bakaliowa

OBIAD: zupa – grochowa, pierogi z serem, surówka z marchewki+ jabłko, kompot

PODWIECZOREK: kanapki z masłem,łososiem wędzonym, jajkiem,koperkiem, rukolą, herbata słodzona miodem z imbirem.

11.03.20 – środa

ŚNIADANIE: lane kluski na mleku, herbata, bułeczki grahamki z masłem, serek bieluch, ogórek kwaszony..

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – jabłko

OBIAD: zupa – ryżanka, filet z gęsi pieczony w sosie, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, brzoskwinia z żurawiną- zdrowa żywność, kompot

PODWIECZOREK: rogalik maślany z masłem i miodem- zdrowa żywnośc, mleko.

12.03.20 – czwartek

ŚNIADANIE: kawa na mleku, herbata, pieczywo kołodziej z masłem, schab pieczony domowy, sałata .

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – melon

OBIAD: zupa – jarzynowa, paszteciki z mięsem, surówka z kwaszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem i śmietaną, herbata miętowa

13.03.20 – piątek

ŚNIADANIE : płatki jaglane na mleku- zdrowa żywnośc, herbata, bułeczki z ziarnem z masłem, serek kozi, mix warzyw: marchewka, rzodkiewka, papryka kolorowa.

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – gruszka

OBIAD: zupa- pomidorowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław, brokuł gotowany, kompot.

PODWIECZOREK: budyń czekoladowy z musem malinowym, ciastka biszkopty- zdrowa żywność, herbata miodowo- cytrynowa.

 

SMACZNEGO!!!