kulinarne conieco

Menu

18.03.19 – poniedziałek

ŚNIADANIE: zacierki na mleku-zdrowa żywność, herbata, pieczywo dyniowe z masłem, pasta z jajek, szczypiorek

DRUGIE ŚNIADANIE:  owoc- banan

OBIAD:  zupa – ogórkowa, podudzia z kurczaka pieczone, ryż brązowy, marchewka z groszkiem, sałata ze śmietaną, kompot.

PODWIECZOREK: deser serowo – truskawkowy posypany płatkami kukurydzianymi – zdrowa żywność, herbata miętowa

19.03.19 – wtorek

ŚNIADANIE: bufet szwedzki: kawa na mleku, herbata, pieczywo razowe z masłem, kabanosy, polędwica sopocka, serek topiony w plasterkach, mix warzywny: marchewka, kalarepa, ogórek kwaszony

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc- ananas świeży

OBIADzupa- barszcz czerwony, kluski leniwe z serem, jabłuszka duszonekompot.

PODWIECZOREK: kanapki z masłem, jajkiem, rukolą, szczypiorek, herbata słodzona miodem z imbirem i cytryną

20.03.19 – środa

ŚNIADANIE: kawa na mleku-zdrowa żywność, herbata, pieczywo kołodziej z masłem, kurczak gotowany, sałata, papryka

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc-banan

OBIAD: zupa- jarzynowa, spaghetti carbonalla, makaron kokardki, surówka z kwaszonego ogórka, kompot.

PODWIECZOREK: chałka z masłem, powidła śliwkowe – zdrowa żywność, mleko

21.03.09 – czwartek

ŚNIADANIE: płatki z amarantusa na mleku, herbata, bułeczki grahamki z masłem, twarożek waniliowy, melon

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc-jabłko

OBIAD: zupa- zupa kalafiorowa, filet z kaczki pieczony, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, brzoskwinka z żurawiną, kompot.

PODWIECZOREK: kaszka manna z musem malinowym, napój imbirowo – cytrynowo – miodowy

22.03.19 – piątek

ŚNIADANIE: kawa mleku ,herbata, pieczywo orkiszowe z masłem, szynką, rukola

DRUGIE ŚNIADANIE: smoothie ze szpinaku i bananu, koreczki serowo – ogórkowo – łososiowe posypane kolorowymi warzywami

OBIAD: zupa-krem brokułowy posypany prażonymi płatkami migdałowymi, makaron kolorowy z serem polany musem truskawkowo – jogurtowym, kompot.

PODWIECZOREK: kanapki z masłem, jajkiem, szczypiorek, herbata imbirowa słodzona miodem

 

SMACZNEGO!!!