kulinarne conieco

Menu

17.02.20 – poniedziałek

ŚNIADANIE: makaron na mleku- zdrowa żywność, herbata, pieczywo staropolskie z masłem, serek bieluch, ogórek kwaszony.

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – jabłko

OBIAD: zupa – ryżanka, polędwiczki pieczone w sosie, ziemniaki z koperkiem, mini marchewki, kompot.

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z musem malinowym, herbata miętowa.

18.02.20 – wtorek

ŚNIADANIE:  kawa na mleku, herbata, pieczywo wieloziarniste z masłem, schab pieczony, rukola

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc- banan

OBIAD: zupa – krem z buraków, makaron kolorowy z serem i indykiem, surówka z pora, jabłka i marchewki, kompot

PODWIECZOREK: kanapki z masłem, jajkiem, sałatą, szczypiorkiem, herbata słodzona miodem z cytryną i imbirem.

19.02.20 – środa

ŚNIADANIE: lane kluski na mleku, herbata, bułeczki z ziarnem z masłem, serek kozi, ananas .

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – mieszanka bakaliowa

OBIAD: zupa – nylonowa, kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK: ryż z musem jabłkowym, polany śmietaną, herbata miętowa

20.02.20 – czwartek

ŚNIADANIE: Kawa na mleku, herbata, pieczywo dyniowe z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem ( jajka od kur zielononóżek).

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – melon

OBIAD: zupa – żurek z ziemniakami, gulasz mięsno-warzywny, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej i ogórka kwaszonego, kompot

PODWIECZOREK: babeczki z serkiem, posypane startą gorzką czekoladą, herbata miętowa

21.02.20 – piątek

ŚNIADANIE : płatki jaglane na mleku – zdrowa żywność, herbata, bułeczki grahamki z masłem, ser topiony w plastrach, papryka.

DRUGIE ŚNIADANIE: owoc – jabłko

OBIAD: zupa- krem brokułowy, pulpety rybne w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kwaszonej kapusty, kompot.

PODWIECZOREK: rogalik maślany z masłem, powidła śliwkowe – zdrowa żywność, mleko.

 

SMACZNEGO!!!